Bedrijfsbezoek Pietercil en Beliès

Tijdens een recent bedrijfsbezoek werden leden van onze vereniging hartelijk ontvangen door Pietercil Foodservice en Beliès. Voor velen was dit een welkome kennismaking met deze toonaangevende bedrijven.

Pietercil Foodservice: Merkenverdeler met een rijke geschiedenis.

Danny D’hauwer en Jurgen Claus ontvingen ons en zorgden voor een geslaagde teambuilding. Middels een presentatie kregen we inzicht in de geschiedenis van Pietercil Foodservice en de evolutie die het doormaakte tot de belangrijke merkenverdeler die het vandaag is. Met diverse vestigingen en samenwerkingen met externe bedrijven, verzorgen zij de distributie van producten voor de horeca. Denk aan bekende namen zoals Lavazza, Hak, Del Monte, en Wilkinson, naast vele andere minder bekende maar even belangrijke merken.

Beliès: Mediterrane Specialiteiten uit Tessenderlo-Ham

Het familiebedrijf Beliès, ontleent zijn naam aan een combinatie van “B” van België en “eliès”, het Griekse woord voor olijven. Dit vijftien jaar geleden opgerichte bedrijf is gespecialiseerd in Mediterrane specialiteiten. Onder de merken Granoliva en Cook&Create produceren zij een breed scala aan producten die bekend zijn in de horeca, waaronder dips, pesto’s, antipasta en tapanades.

De productie vindt plaats in de vestiging in Tessenderlo-Ham. De meeste olijven, geprezen om hun kwaliteit, komen uit Griekenland, hoewel ook olijven uit andere landen zoals Spanje worden geïmporteerd. De verwerking van de in pekel aangeleverde olijven gebeurt ter plaatse, waarbij het ontzouten, marineren en verwerken tot tapanades onder strenge kwaliteitscontroles plaatsvindt.

Onder begeleiding van Koen, de productverantwoordelijke, kregen we een fascinerende rondleiding door het bedrijf. We zagen hoe diverse soorten humus worden bereid, beginnend met diepvries kikkererwten en verrijkt met ingrediënten zoals halfgedroogde tomaten. Een bijzondere specialiteit is het vullen van paprika’s en pepers, een precisiewerk uitgevoerd door vier dames die de kunst verstaan om exact de juiste hoeveelheid kaas te doseren.

Na de rondleiding werden we getrakteerd op een proeverij. De dips, humus, gevulde paprika’s en pepers vielen bij iedereen in de smaak. De middag werd afgesloten met een gezellige nabespreking met Danny en Jurgen.

We willen deze heren dan ook hartelijk bedanken voor de uitnodiging en Koen voor zijn professionele rondleiding. Dit was wederom een topbedrijf om te bezoeken!