Op bezoek bij Daily Fresh Food te Geleen Nederland

Sinds een twee jaar is het Nederlandse bedrijf Daily Fresh Food als totaalleverancier actief op de Belgische Foodservicemarkt. Om de bezigheden beter te leren kennen werden we uitgenodigd door Ruth Schoonis, Accountmanager Cure & Care België. Met een 10 actieve leden werden we op 20 juni hartelijk ontvangen in het Nederlandse Geleen.

Het bedrijf werd opgericht in 1936 en was in het begin een ambachtelijke slagerij Hochstenbag-Wevers en dat is het ook vele jaren gebleven, vooral ook door enkele andere slagerijen over te nemen. In 2001 neemt het bedrijf een snel vaart en is er een samensmelting met een groenten en fruithandel en zeevisgroothandel- forellenkwekerij ’t Heutzputje. Dit was het begin van het Daily Fresh Food.

Één van de specialiteiten van het bedrijf is het sous vide garen van allerlei maaltijdcomponenten en dit gaat van vlees, vis, groenten en aardappel of pastagerechten, we konden dit ook zelf zien verwerken in de productieruimtes. De sterkte van dit concept is dat men op maat werkt van de klant zowel voor horeca als zorgsector.

Maar ook bereidingen als koelvers en diepvriesproducten behoren tot het gamma.

Het bedrijf heeft ook ingespeeld op de kleine wooneenheden binnen de ouderen en gehandicaptensector in Nederland.