Quiks Potatoes 10 oktober 2018

Wanneer we worden uitgenodigd door een Nederlands bedrijf weten we uit het verleden dat dit altijd gepaard gaat met verwennerij. Dit hebben we ervaren toen we op bezoek waren bij Boermarke te Enchede en Verstegen te Rotterdam. Op 10 oktober was dit niet anders. Met elf deelnemers werden we ontvangen bij Quicks Potatoes te Hedel met koffie en een Hollandse koek.

Na kennismaking was het Marco Aarden die ons de nieuwste producten van Boermarke presenteerden.Na deze korte voorstelling was het de beurt aan mevrouw Miriam van der Loo die ons in het kort haar verhaal vertelde over het ontstaan van dit kleine maar zeer succesvolle bedrijf. Gedreven door passie en kennis ontwikkelen ze producten die op maat gemaakt zijn voor mensen met kauw en slikproblemen.

Een hongertje werd gestild door de traktatie met patat en stoofvlees alvorens te starten van de rondleiding in het bedrijf “Quiks Potatoes”.

De wandeling doorheen de fabriek begon bij de allerlaatste halte, het verpakken. Dit om hygiënische redenen. Van verpakken tot aanleveren door vrachtwagens, het stockeren, het wassen, het versnijden, het voorgaren. Alles werd uitgelegd door de heer Kees Van Veldhoven.

Het laatste wapenfeit van de dag was een workshop met gerechten die door de deelnemers zelf ontwikkeld waren, een race tegen de klok om alle gerechten tijdig klaar te hebben om daarna met smaak te kunnen proeven.

Dank aan de heren Aarden en Van Veldhoven en mevrouw van der Loo voor deze leerrijke dag.