Op bezoek bij Irinox

Woensdagnamiddag 14 december 2022 hadden we de gelegenheid om een demonstratie en kennis te maken met de firma Irinox. Dit bedrijf is een dochterfirma van Rational.

We werden hartelijk ontvangen door Gauthier Maertens en Glenn Mahieu, respectievelijk zaakvoerder en demonstrateur.

Een uitleg over het shock vriezen en terugkoelen op een correcte manier, maar de toestellen kunnen veel meer. Je kan de machine beladen met een bepaald product of met verschillende vleessoorten en stelt een programma in en begint te koelen, tijd instellen om op lage temperatuur (max 85°c) te garen. Nadien te laten terug koelen of meteen shock vriezen. Een toestel met enorm veel mogelijkheden.

Het toestel geraakt meer en meer bekend bij slagers, bakkers/patissier, horeca, traiteur. Maar krijgt stilaan ook zijn aandacht binnen de grootkeukenwereld. Het vraagt even een andere gedachten om ermee te werken. Dit toestel heeft enorm veel troeven en gaan we zeker meer en meer tegenkomen, overal waar er met voeding gewerkt wordt.

Dank aan de firma Irinox voor de leerrijke namiddag.

Luc Vermonden