Chef’s Pro Veggie 17 april 2024

Op woensdag 17 april 2024, waren we uitgenodigd door de mensen van ChefsProVeggie om een demonstratie/workshop bij te wonen. Met 14 geïnteresseerden leden reden we naar de Colruyt academy in Melle, waar een volledig ingerichte demokeuken aanwezig is. De organisatie bestaat momenteel uit zes partners die zich inzetten in het veggiesegment.
Vier van deze bedrijven, Greenway, Ardo, Verstegen en Alpro waren aanwezig tijdens deze workshop om te laten zien hoe gemakkelijk het is om lekker en gezond te koken met plantaardige producten.
Toen we om 14.45u arriveerden, waren de chefs al druk bezig met de voorbereidingen. Na de hartelijke ontvangst en bij het nuttigen van een drankje, ging Luc De Jaegher van start met een korte uiteenzetting over wat de bedoeling van deze namiddag ging zijn.
De demo ging van start met Gunnar Hoste van Ardo, hij gaf een korte uitleg over de verschillende groenteproducten, granen, kruidenmixen en vruchtenmixen. Hij presenteerde als hapje de krokante groentevingers met een lekkere kruidendressing, maar ook de maisribs kwamen onder andere aanbod.
Nadien Mocht Paul Florisoone van Greenway, zijn gang gaan en kwam met drie verschillende bereidingen van Bolognaisesaus, eentje met het vegetarisch kruimelgehakt, eentje met linzen en een met 60% vleesgehakt en 40% kruimelgehakt. Hiermee wil hij aantonen dat je niet meteen volledig moet overschakelen naar vegetarisch in je keuken, maar dat je op deze manier wel rekening houd met een ecologische voetafdruk en zorg kan dragen voor het klimaat.
Als derde bedrijf, kan Verstegen in dit verhaal niet ontbreken, gerechten moeten namelijk op smaak gebracht worden en dit kan niet beter door de kruiden en specerijen van dit toonaangevend bedrijf.
We kregen eerst een voorstelling van de nieuwe World Spice Blends zonder toegevoegd zout. Ze hebben een echte collectie gemaakt van 18 verschillende soorten mengelingen, het is een wereldreis van geur en smaken. Nadien kregen we ook hier weer heerlijke gerechtje voorgeschoteld, door Marisa Herman, die dan ook een heel duidelijke uitleg gaf, welke kruiden zij gebruikt en combineert in de verschillende bereidingen.
Dank aan de bedrijven, waar je merkt dat er een mooie samenwerking is.
Het was voor alle deelnemers een leerrijke en interessante namiddag, waar we allen van genoten hebben.