Bedrijfsbezoek Vandemoortele in Brunssum Nederland

Voor het tweede jaar op rij waren we uitgenodigd door de heer Paul Ceuppens, om een productiesite van Vandemoortele te bezoeken.

Ditmaal werden we met 12 gemotiveerde actieve leden op 6 juni om negen uur verwacht in het Nederlandse Brunssum, net over de Nederlands-Limburgse grens.

Zoals steeds werden we hartelijk verwelkomd door Paul Ceuppens en zijn collega Isabel Ghysbrecht, de marketingverantwoordelijke voor Vandemoortele.

Bij een tasje koffie of thee werden ons twee nieuwe producten voorgesteld: de lemoncake en de woudvruchtencake werden goed gesmaakt.

Nadien kregen we een bedrijfsvoorstelling en presentatie van de producten die in deze fabriek worden geproduceerd. Het gaat vooral over plaatgebak en taarten, maar ook cakes in al zijn vormen en maten. Deze worden bijna altijd machinaal voorgesneden. Na de deskundige uitleg en de PowerPointpresentatie werden we verzocht om ons klaar te maken voor het bezoek aan de bakkerij.

Onder leiding van de sitemanager en productiemanager mochten we in twee groepen het ganse proces volgen van hoe men één van de toppers maakt. Het ging om de cookie pie, een ronde chocoladetaart met chocoladeschilfers en room.

Het mag dan wel een industriële bakkerij zijn, toch komt er ook nog heel wat handarbeid aan te pas. Tijdens de rondleiding viel het bij iedereen op dat het er allemaal zeer proper aan toe ging. Na de rondleiding was het tijd om te luisteren naar de productpresentatie, maar vooral om ook zelf te proeven van de verschillende specialiteiten. Eén van de nieuwe producten die gepresenteerd werden was de crème brûlée stang, die geproduceerd wordt in Ghislenghien. Maar ook plaatgebak met grote stukken fruit staken de ogen uit.

Een nieuwkomer die in september gelanceerd zal worden is de frangipanetaart, bereid met echte amandelen. Voor ons was het een echte primeur en we mochten hem als allereerste bezoekers proeven. Deze toevoeging aan het assortiment zal zeker een succes worden.

Na een degustatie volgde een lekkere, maar lichte lunch aangeboden.

Na nog wat napraten, namen we afscheid en reden we met nieuwe ervaringen en ideeën huiswaarts.

 

We bedanken graag Paul en Isabel voor de ontvangst en de leerrijke dag.

Enkele beelden van het bezoek: