We waren welkom bij de firma Deliva in Genk. Een pionier en vooraanstaand bedrijf op het gebied van sous-vide garen en bereiden van maaltijden en maaltijdcomponenten. Als kok of chef zullen we de dag van vandaag hoe langer hoe meer te maken krijgen met deze “kant en klaar” oplossingen. Keukens waar men moet inkrimpen op personeel, uitval van ziekte, het groen afvalbeleid, kostprijs drukken. De groep Deliva zorgt dagelijks met 500 medewerkers, voor bereidingen die uitermate geschikt zijn voor elke type keuken, bedrijfs en evenementencatering, woonzorgcentra, ziekenhuizen, scholen, kinderdagverblijven … De toegepaste bereidingstechniek zorgt voor een behoud van smaak en garandeert een lange verse houdbaarheidsdatum tot negentig dagen na bereiding, wat logistiek ook weer interessant wordt.
Een rondleiding door de heer Patrick Bonne, vanaf ontvangst van de producten tot het verpakken van maaltijden of componenten, dit, om tot een zeer mooi resultaat te komen wat we later zelf hebben kunnen proeven. Wetende dat Deliva een bedrijf binnen een groter geheel is, ook Umami en Clean Minds horen erbij, wat zorgt voor meer mogelijkheden zoals evenementen verzorgen met materiaal en het onderhoud van de site, alles in eigen beheer. Deze drie ondernemingen zijn ook bekroont als beste van Limburg. Dit werd ook bevestigd door een kort bezoek van mevrouw Flemings, CEO van het bedrijf.
We danken dit bezoek dan ook aan de gastvrijheid en inzet van mevrouw Flemming en de heer Bonne.